De aanschaf van een nieuwe pup

Maak een goede keuze !

  1. Een puppy koop je niet ondoordacht of impulsief: het is een levend wezen dat je hopelijk voor een heel lange tijd in huis haalt. Koop daarom enkel een pup als je hierover lang en goed hebt nagedacht en rekening hebt gehouden met de verantwoordelijkheden die een pup met zich meebrengt: een goede verzorging (voer, eventuele trimbeurten, hondenschool,...), op tijd en stond een wandeling, dierenartskosten, enz.
  2. Koop alleen een pup met een officiële FCI-stamboom: een stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus in België of een stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Op die manier ben je tenminste zeker van de afkomst van de pup. Andere stambomen zijn niet erkend door het FCI en geven geen garantie over de juiste afstamming van je nieuwe pup.
  3. Contacteer verschillende fokkers van hetzelfde ras en bezoek de fokkers ook als er nog geen pups geboren zijn. Maak een afspraak met de fokker en ga eens op bezoek om te kijken hoe het er bij de fokker aan toe gaat: hoe leven zijn honden, hoe praat de fokker over de geboorte en opvoeding van de pups, eventuele bezoeken aan hondenshows,... . Vraag voldoende informatie aan de fokker - als hij gepassioneerd met zijn honden bezig is, zal hij je met plezier het reilen en zeilen van zijn hobby vertellen.
  4. Weet dat een fokker maar een aantal nestjes per jaar fokt en niet altijd pups ter beschikking heeft, je zal soms wat langer moeten wachten op een puppy.
  5. Als je een keuze hebt gemaakt en de fokker heeft pups beschikbaar, ga dan eens regelmatig langs om kennis te maken met de pup.
  6. Een goede fokker zal je ook raad geven over de voeding en de opvoeding van je pup en bij hem kan je ook terecht voor goede raad en nabegeleiding.
Bent u er, na het lezen van deze tips nog niet uit, kan u ons altijd contacteren via e-mail: info@rashondenonline.be.  Wij zullen u met plezier trachten te helpen met uw vragen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven

Rashondenonline.be is goedgekeurd door de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid als gespecialiseerde website.

Bezoek hier de website van de Dienst Dierenwelzijn
Bezoek hier de website Huisdierinfo

© Smart Site Solutions - Rashondenonline.be / Dogsonline.be 2018 - Algemene Voorwaarden - Privacy Policy - Cookie Policy